Home » Bronchitis nieuws

Bronchitis nieuws

Effectiviteit van Pelargonium sidoides-extract EPs® 7630 bij acute bronchits

Hoewel de effectiviteit van antibiotica in de behandeling van acute bronchitis, die meestal viraal wordt geïnduceerd, wordt betwist, worden ze vaak voorgeschreven. Ook in Nederland schrijven huisarsen te veel antibiotica voor bij lageluchtweginfecties, ondanks medische richtlijnen om hier terughoudend mee te zijn.¹

De Nederlandse richtlijnen schrijven voor om antibiotica te geven aan patiënten als men vermoedt dat deze een longontsteking hebben en aan patiënten met acute bronchitis die bepaalde chronische aandoeningen hebben. Bij relatief gezonde patiënten is het advies om een terughoudend beleid te hanteren. 

Nu blijkt uit onderzoek dat er een therapeutisch alternatief is voor acute bronchitis in de vorm van Pelargonium sidoides-extract EPs® 7630, een kruidenextract van geraniums.² De werkzaamheid van het kruidenpreparaat is een dubbelblinde klinische studie onderzocht en blijkt zowel antibacteriële als immunomodulerende eigenschappen te bezitten. Er werden geen ernstige bijwerkingen gemeld. In totaal waren 78% van de patiënten tevreden tot zeer tevreden met de behandeling.

¹ Huisarts en Wetenschap, jaargang 2009, nummer 3:130-134
² Phytomedicine. 2007;14 Suppl 6:65-8. Epub 2006 Dec 20.

 

 

 

 


Geschreven door

 Home

Home - bronchitis symptomen en duur

Aandoeningen A-Z symptomen en behandeling

Aandoeningen A-Z symptomen en behandeling - bronchitis symptomen en duur

Onafhankelijk en duidelijk informatie over vele aandoeningen.